Uw winkelwagen

Uw winkelwagen
is leeg

0

Vandaag besteld, morgen in huis*

30 dagen retourrecht

100% originele parfums

Alle producten op voorraad

Privacy Verklaring

Wij respecteren uw privacy en gaan zorgvuldig om met de persoonsgegevens die wij verzamelen. Wij handelen hierbij altijd in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en andere wetten en bepalingen met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens.

In deze verklaring kunt u lezen welke gegevens door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en voor wie deze gegevens inzichtelijk zijn. Verder leggen wij uit op welke wijze wij uw gegevens opslaan, hoe lang wij uw gegevens bewaren en hoe wij uw gegevens tegen misbruik beschermen. Ook wordt beschreven welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens.

Deze privacy verklaring is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens die wij verzamelen via onze websites, onze klantenservice en platforms van derden.

Als u vragen heeft over ons privacybeleid, neemt u dan gerust contact met ons op. U vindt de contactgegevens aan het einde van deze verklaring.


1. Voor welke doeleinden gebruiken wij uw gegevens?

Wij verzamelen en gebruiken persoonsgegevens voor verschillende doeleinden. Welke gegevens wij verwerken en met welk doel wordt hieronder toegelicht.

1.1 Het uitvoeren van een door u geplaatste bestelling
Voor de verwerking van uw online bestelling en de bezorging daarvan op het gewenste afleveradres, gebruiken wij de volgende gegevens van u:

- Aanhef, voor- en achternaam
Hiermee kunnen wij u persoonlijk aanspreken.

- Factuur- en afleveradres
Deze gegevens hebben wij nodig voor het opmaken van uw factuur en voor het bezorgen van uw bestelling op het juiste adres.

- Telefoonnummer
Bij onduidelijkheden omtrent uw bestelling of de bezorging daarvan, gebruiken wij uw telefoonnummer om contact met u op te nemen. Indien wij u telefonisch niet kunnen bereiken, zullen wij u een e-mail sturen.

- E-mailadres
Na het plaatsen van uw bestelling krijgt u per e-mail een bevestiging van uw aankoop. Verder ontvangt u een e-mail waarmee u de bezorging van uw bestelling kunt volgen.

- Betaalmethode
Afhankelijk van de door u gekozen betaalmethode, wordt u vanuit onze beveiligde omgeving voor de afhandeling van uw betaling doorgeleid naar de beveiligde betaalsite van een van onze Payment Service Providers: ICEPAY, Pay.nl, PayPal of Klarna. Rekeningnummers, creditcard gegevens en persoonlijke informatie die u daar invult, krijgen wij niet te zien. Wij horen alleen of uw betaling gelukt is.

- IP-adres
In een fysieke winkel worden klanten aan hun uiterlijk herkend. Online gaat dat via het IP-adres. Aan de hand van uw IP-adres kunnen wij u passende content tonen en u een plezierige winkelervaring bieden.

- Bedrijfsnaam, rechtsvorm, KvK- en BTW-nummer (bij zakelijke klanten)
Naast bovengenoemde gegevens hebben wij bij zakelijke bestellingen ook uw bedrijfsnaam, rechtsvorm, KvK- en BTW-nummer nodig. Wij gebruiken deze gegevens voor het opmaken van de factuur en om uw inschrijving als bedrijf in het Handelsregister te verifieren.

Een deel van onze artikelen verkopen wij via externe verkoopplatforms. Wanneer u via deze verkoopplatforms een bestelling plaatst, dan zal het betreffende platform uw bestel- en persoonsgegevens met ons delen. Wij gebruiken deze gegevens alleen voor zover dit noodzakelijk is in het kader van het afhandelen en uitvoeren van de bestelling. Externe verkoopplatforms kunnen hun eigen privacybeleid en voorwaarden hebben. We raden u aan om die te lezen voordat u deze platforms gebruikt.

1.2 Het aanmaken van een persoonlijk account
Wij bieden u de mogelijkheid om een persoonlijk online account aan te maken. Het aanmaken van een account is niet verplicht, het is uitsluitend bedoeld voor uw gemak. In uw account bewaren we gegevens van eerdere bestellingen, retouren, e-mailvoorkeuren en persoonlijke gegevens. Door in te loggen in uw account, kunt u deze gegevens inzien en, met uitzondering van eerdere bestellingen, desgewenst aanpassen. Ook kunt u eenvoudig een nieuwe bestelling plaatsen zonder elke keer opnieuw uw gegevens in te hoeven vullen.

Naast de bij 1.1. genoemde gegevens, slaan wij de volgende gegevens op in uw account:

- Eerdere bestellingen
Hiermee kunt u inzien wat u in het verleden bij ons heeft besteld.

- Ordernummer
Met het ordernummer kunnen wij uw bestelling terugvinden. U kunt dit nummer nodig hebben wanneer u contact met ons opneemt.

- E-mail voorkeuren
Wij versturen nieuwsbrieven per e-mail. Uw voorkeur voor het wel of niet wensen te ontvangen van onze nieuwsbrief kunt u in uw account aanpassen. U kunt zich ook altijd uitschrijven via de afmeldlink in de nieuwsbrief zelf.

- Wachtwoord
U logt in op uw account met uw e-mailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Dit wachtwoord is versleuteld opgeslagen. Wij kunnen niet zien wat uw wachtwoord is.

1.3 Klantenservice
Onze klantenservice helpt u graag met vragen over uw bestelling. Ook kunt u bij ons terecht voor informatie en advies omtrent de producten die wij verkopen. Wanneer een product tijdelijk niet voorradig is, kunt u via onze klantenservice aangeven dat u op de hoogte wilt worden gebracht wanneer het product weer leverbaar is. Wij zullen u dan vrijblijvend informeren. Eventuele klachten of problemen zullen wij zo spoedig mogelijk voor u oplossen. U kunt onze klantenservice bereiken via e-mail, telefonisch of per brief. Om te voorkomen dat u uw verhaal meerdere keren moet vertellen, maken wij notities en kunnen wij u vragen naar uw ordernummer, naam, e-mailadres, telefoonnummer en andere gegevens die de afhandeling van uw vraag of klacht eenvoudiger maken.

1.4 Het versturen van nieuwsbrieven
Wij houden u graag op de hoogte van nieuwe producten, speciale aanbiedingen en overige promoties. Hiervoor kunt u zich aanmelden voor onze nieuwsbrief. Wij versturen per e-mail algemene nieuwsbrieven en persoonlijke nieuwsbrieven. De persoonlijke nieuwsbrieven worden samengesteld aan de hand van uw eerdere aankopen. Op deze manier kunnen wij u informatie sturen die mogelijk bij uw persoonlijke wensen past.

Wij versturen alleen nieuwsbrieven met uw toestemming. Indien u liever geen nieuwsbrieven en aanbiedingen meer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hiervoor altijd uitschrijven. Dat kan door onderaan in de nieuwsbrief op de afmeldlink te klikken, via uw account of door contact op te nemen met onze klantenservice.

1.5 Reviews en beoordelingen
Naar aanleiding van uw aankoop kunnen wij u een e-mail sturen met een review-verzoek ten aanzien van onze dienstverlening of de door u gekochte producten.

Wij hechten veel waarde aan klanttevredenheid. Voor het verbeteren van onze dienstverlening zijn wij geïnteresseerd in uw mening en bieden wij u de mogelijkheid ons te beoordelen. Uw beoordeling kan daarnaast andere consumenten helpen een betere afweging te maken wanneer zij een product bij ons willen bestellen. Voor het plaatsen van een review over onze dienstverlening verwijzen wij u door naar onafhankelijke review-sites als KiyOH en Trustpilot. De informatie die u daar achterlaat wordt met ons gedeeld, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. Externe review-sites kunnen hun eigen privacybeleid en voorwaarden hebben. We raden u aan om die te lezen voordat u deze sites gebruikt.

Wij kunnen u ook vragen een review te schrijven over de door u bestelde producten. Door uw ervaring met een product te delen, geeft u ons en andere bezoekers een beter beeld van wat zij van het product kunnen verwachten. Samen met uw beoordeling worden uw naam, woonplaats, geslacht en leeftijdsgroep op onze website geplaatst.

Wij versturen alleen beoordelingsverzoeken wanneer u zich voor onze nieuwsbrief heeft aangemeld. Indien u deze liever niet meer wenst te ontvangen, dan kunt u zich hiervoor altijd afmelden. Dat kan door onderaan in de e-mail op de afmeldlink te klikken, via uw account of door contact op te nemen met onze klantenservice.

1.6 Het verbeteren van onze dienstverlening

Wij bieden u graag een optimale online winkelervaring. Voor het verbeteren van onze websites verzamelen wij gegevens over hoe u deze gebruikt. Denk hierbij aan het bekijken van pagina’s, het inzoomen op een product of het klikken op links. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Sommige cookies zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van de website, bijvoorbeeld om producten in uw winkelwagen te kunnen leggen of om te onthouden hoe ver u bent met een bestelling.

Daarnaast gebruiken wij cookies om het verkeer op de website te analyseren, zodat we de prestaties kunnen meten en verbeteren. Hierbij maken wij gebruik van Google Analytics. De gegevens die Google Analytics verzamelt worden anoniem verwerkt en zijn dus niet verbonden aan uw persoonlijke gegevens. Met Google is een verwerkersovereenkomst afgesloten, de optie ‘gegevens delen’ staat uit en de functie voor User ID’s is niet ingeschakeld. Verder wordt er geen gebruik gemaakt van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Tot slot maken wij gebruik van marketingcookies, waarmee wij u op onze website en via onze advertentienetwerken advertenties kunnen tonen die relevant zijn op basis van uw interesses.

Een cookie geeft ons op geen enkele wijze toegang tot uw computer en cookies worden alleen gebruikt met uw nadrukkelijke toestemming. U kunt ervoor kiezen om cookies te accepteren of te weigeren. Houdt er wel rekening mee dat wanneer u alle cookies weigert, dit ertoe kan leiden dat u niet ten volle kunt profiteren van de website.

Bekijk de cookie-pagina voor meer informatie over cookies.

1.7 Fraudepreventie
Het liefst vertrouwen wij iedereen. Maar dat kan helaas niet altijd. Soms moeten we klantgegevens gebruiken om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Wanneer u zich echt heel verdacht maakt, dan moeten wij uw gegevens doorgeven aan overheidsinstanties. Doe dat dus liever niet.


2. Wat zijn de juridische grondslagen voor het gebruik van uw gegevens?

Wanneer u een product bij ons koopt, gaat u een overeenkomst met ons aan. Wij hebben uw gegevens dan nodig om uw online bestelling volgens contract uit te voeren.

Daarnaast kunnen wij uw gegevens gebruiken vanuit een gerechtvaardigd belang. Wij bieden onze klanten graag de meest optimale, persoonlijke service. Dit geldt voor het aanmaken van een persoonlijk account, het contact met onze klantenservice, het versturen van nieuwsbrieven en review-verzoeken en het verzamelen van gegevens voor analyse- en marketingdoeleinden. Uiteraard respecteren wij hierbij altijd uw privacy.

Soms heeft u zelf toestemming gegeven om uw gegevens te gebruiken, zoals wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief.

Wij kunnen ook een wettelijke verplichting hebben om uw gegevens te gebruiken, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van vermoedelijke fraude.


3. Wie heeft er toegang tot uw gegevens?

Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wij delen uw gegevens alleen met vertrouwde derden wanneer dat nodig is voor onze dienstverlening. Het betreft dan de volgende partijen: bezorgpartners, betaalpartners en IT-dienstverleners.

Alleen met uw toestemming delen wij informatie over uw sitegebruik met vertrouwde derden, zoals media- en advertentiebureaus, data management platforms en onderzoeksbureaus. Dit om u inhoud op maat of gerichte advertenties aan te kunnen bieden die relevant zijn op basis van uw interesses.

De partijen die van ons toestemming krijgen uw gegevens te verwerken zijn allen tot bescherming van uw privacy verplicht op grond van een eed of wettelijke verplichting of op grond van de verwerkersovereenkomst tussen hen en ons.

Wij zullen uw gegevens nooit doorverkopen aan derden.


4. Waar worden uw gegevens opgeslagen?

Onze websites en back-ups worden gehost bij Hostnet. Gegevens die u achterlaat op de website worden veilig opgeslagen op de servers van Hostnet. Wanneer u contact met ons opneemt via het contactformulier op de website of via e-mail, dan worden die betreffende e-mails ook opgeslagen op de servers Hostnet. Het Hostnet datacenter bevindt zich in Amsterdam en is geclassificeerd als een Tier-3 datacenter. Dit staat voor de hoogst haalbare classificatie op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid.

Nieuwsbrieven worden verzonden via de servers van Hostnet of Cakemail. Cakemail is gevestigd buiten de Europese Unie. Wanneer u zich aanmeldt voor de nieuwsbrief, wordt uw e-mailadres beveiligd opgeslagen in de daarvoor bestemde lijst binnen Cakemail. Cakemail voldoet aan de geldende regels inzake de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie (zie Privacy Policy van Cakemail).


5. Hoe lang worden uw gegevens bewaard?

Wij bewaren en gebruiken uw gegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is. Daarna worden uw gegevens verwijderd of gebruiken wij uw gegevens anoniem voor interne analyses of rapportages.

Bewaartermijnen

- Bestel-, betaal- en factuurgegevens moeten wij van de Belastingdienst 7 jaar bewaren. Daarna gebruiken we alleen geanonimiseerde gegevens voor interne rapportages.

- Klantaccounts bewaren wij zolang u een actief account bij ons heeft. Inactieve klantaccounts zonder inschrijving voor onze nieuwsbrief verwijderen wij na 7 jaar. Na die periode gebruiken we uw gegevens alleen anoniem voor interne rapportages.

- Uw inschrijving voor onze nieuwsbrief bewaren wij zolang u aangemeld bent. U kunt zich hiervoor altijd afmelden via de link onderaan de nieuwsbrief, via uw account of door contact op te nemen met onze klantenservice.

- Binnen Google Analystics staat gegevensbehoud voor gebruikers en gebeurtenissen ingesteld op 14 maanden. Na die periode worden de verzamelde gegevens bij Google Analytics automatisch verwijderd.

- Gegevens die we gebruiken om fraude te voorkomen bewaren wij zolang dat nodig is.


6. Hoe beschermen wij uw persoonsgegevens?

Wij hechten veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens en wij nemen passende technische en organisatorische maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van persoonsgegevens tegen te gaan. Denk hierbij aan encryptie van gegevens, wachtwoordvergrendeling, toegangscontrole tot onze locaties en beperking van de groep medewerkers die toegang heeft tot de gegevens. Mocht u de indruk hebben dat uw gegevens niet goed zijn beveiligd of dat er aanwijzingen zijn van misbruik van uw gegevens, neemt u dan contact met ons op.


7. Klanten jonger dan 16 jaar

Onze websites zijn bedoeld voor volwassenen en hebben niet de intentie om zonder toestemming van ouders of voogd gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Wij kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens van jongeren onder de 16 jaar worden verzameld zonder ouderlijke toestemming. Wanneer u van mening bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over webbezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen deze informatie dan verwijderen.


8. Wat zijn uw rechten?

Met betrekking tot de persoonsgegevens die wij verwerken heeft u als betrokkene bepaalde rechten. Welke rechten dit zijn en hoe u zich hierop kunt beroepen, leest u hieronder.

- Inzagerecht
U heeft te allen tijde het recht om gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, gratis in te zien. U kunt hiervoor telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

- Recht op rectificatie
Kloppen de gegevens niet of zijn uw gegevens veranderd, dan heeft u altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt hiervoor telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen. Wanneer u een persoonlijk account bij ons heeft, dan kunt u dit grotendeels ook zelf doen in uw account. Uitschrijven voor onze nieuwsbrief kunt u doen via de link onderaan de nieuwsbrief zelf, via uw account of door contact met ons op te nemen.

- Recht op beperking van de verwerking
U heeft te allen tijde het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt hiervoor telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

- Recht op overdracht
U heeft altijd het recht om gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten overdragen aan een andere partij. U kunt hiervoor telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

- Recht op verwijdering van uw gegevens
Wilt u niet langer dat uw gegevens bij ons zijn vastgelegd? Dan heeft u te allen tijde het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten wissen. U kunt hiervoor telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

- Recht van bezwaar
U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van ons. Als u bezwaar maakt, zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond, dan zullen wij de verwerking van uw gegevens blijvend staken. U kunt hiervoor ook telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

- Recht op het indienen van een klacht

Wanneer u vermoedt dat wij niet op de juiste manier met uw gegevens omgaan, dan heeft u altijd het recht om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

Om misbruik te voorkomen kunnen wij bij het gebruik maken van deze rechten aanvullende informatie van u vragen om uw identiteit vast te stellen. Dat doen wij ook bij onduidelijke verzoeken.


9. Wijzigingen in het privacy beleid

Wij behouden te allen tijde het recht ons privacybeleid te wijzigen door de bijgewerkte versie op deze pagina te plaatsen. We raden u aan onze privacy verklaring regelmatig te bekijken om op de hoogte te blijven. Indien het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop wij reeds verzamelde gegevens met betrekking tot u verwerken, dan brengen wij u daarvan per e-mail op de hoogte.


10. Contactgegevens

Naam: Trendbase BV

Vestigingsadres:
Bosstraat 42
9401 PV Assen
Nederland

Postadres:
Postbus 296
9400 AG Assen
Nederland

Telefoonnummer: +31 (0)592 347392
E-mailadres: privacy@trendbase.nl
KvK-nummer: 50879782
BTW-identificatienummer: NL 8229.74.253.B01

Deze privacy verklaring is laatst gewijzigd op 25 mei 2018.